новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Банка ДСК в подкрепа на българския театър

В края на миналата година приключи конкурсът за съвременна българска пиеса, организиран от театър „София” в партньорство с Банка ДСК.
Екипът, който извърши подбора,  беше в състав: Ириней Константинов - директор на театър „София”, Богдана Костуркова - драматург на театъра, театроведът проф. Ромео Попилиев, Мартин Киселов - режисьор, и Камелия Величкова - директор „Комуникации” в Банка ДСК. 

В конкурса участваха 145 пиеси на автори от различни възрасти, както дебютанти, така и известни имена. Райко Байчев е победител в конкурса  с  пиесата "Гъдулката гори" - реплика на "Контрабасът" от Патрик Зюскинд, Победителят спечели журито с мярата, с която съчетава  иронията, тъгата и смеха в подхода към темите от действителността. Според регламента на конкурса, осъществен със съдействието на Банка ДСК, пиесата победител ще бъде поставена на сцената на театър „София”.

Журито се спря на още четири текста, наградата за които ще е публикуване в сборник, който ще се разпространява в театралната мрежа и е предназначен за специализирана аудитория.  Това са пиесите  "Очите на другите" на Иван Димитров, "Мементо" на Лора Лазар, "Теория и практика на отхвърлянето" на кинокритичката Екатерина Лимончева, и "Самотна пепел" на Петър Денчев.

Подкрепата от страна на Банка ДСК на стойностни проекти, какъвто е Конкурсът за съвременна българска пиеса, е част от добрите практики, които Банката следва в своето социално отговорно поведение.

 

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon