новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Банка ДСК е най-добрата банка в България за 2009 г., според британско списание

Британското списание Finance Central Europe FCE обяви Банка ДСК за „Най-добрата банка в България 2009 г.” за четвърти пореден път, съобщиха от банката. Също за четвърти пореден път Виолина Маринова, председател на Управителния съвет и Главен изпълнителен директор на Банка ДСК, е „Банкер на годината в България за 2009 г.”
Двете награди на Finance Central Europe са поредното признание не само за ефективността на Банка ДСК, която създава и поддържа стандарти в банкирането, но и за личния принос на Виолина Маринова за успешното й развитие.
Издателите на Finance Central Europe придават особена стойност на тазгодишната класация на банките в Югоизточна Европа, тъй като тя се прави на база постигнати резултати в среда, изпълнена с много предизвикателства, и в най-трудната година в историята на развитие на глобалния банков сектор досега.
„Банките в Югоизточна Европа могат да обучават „банките-гиганти” в САЩ, Великобритания и Западна Европа как се расте на база привличане на депозити и благоразумно кредитиране. Огромни печалби могат да бъдат постигнати на основата на проявен здрав разум, което прави банките в Югоизточна Европа институции, в които няма дефицит на доверие. Банките в Югоизточна Европа и техните мениджъри се оценяват като едни от най-добрите в света”, гласи обосновката на издателите на Finance Central Europe за присъдените награди.
Задълбоченото проучване на специализираното британско издание е обхванало 11 страни в региона – Гърция, Турция, Хърватска, Словения, Албания, Босна и Херцеговина, България, Македония, Молдова, Сърбия и Румъния.
Ранглистата, която FCE публикува, се основава на щателни анализи на годишното представяне на банките и референции от консултантски агенции. С тираж около 150 000 броя, FCE се чете от най-влиятелните личности, вземащи икономически и политически решения, и инвеститори от цял свят.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon