новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Банка ДСК е най-добрата банка в България за 2012 г. според класацията "Капитал К100" на в. "Капитал"

 
Класацията "Капитал К100", която се изготвя за втора поредна година, обяви Банка ДСК за Най-добра банка в България за 2012 г., както и за победител в категорията „ефективност и рентабилност”.
За 2012 г. Банка ДСК постигна стойност на коефициента за ефективност „съотношение между разходи и приходи” от 35%,  което е най-доброто ниво не само за финансовата група ОТП, но и за българската банкова система.
Банка ДСК многократно и заслужено е отличавана като най-добрата банка в България от наши и международни издания. Наградата за ефективност не е първата в  богатата й колекцията от отличия.  На 4 декември миналата година Банката получи приза на в. „Банкер” за ефективен мениджмънт, а през юли 2011 г. спечели наградата „Ефективност 2010” в традиционния конкурс „Годишни банкови награди” на „Асоциация Банка на годината”.
При изготвяне на класацията "Капитал К100" е извършена оценка на всички кредитни институции на българския пазар, като банките, които са регистрирани като клонове на чужди финансови институции, участват в отделна класация.
В опита си да отговори на въпроса коя е най-добрата банка, стъпвайки на досегашния си опит, изданието е разширило с някои допълнителни показатели методологията, използвана миналата година. Освен  финансовите данни и показателите за ефективност, в настоящата класация  са използвани и категориите устойчивост и стабилност на банките като по-субективни и външни за тях и съответно извън контрола им. Анализирайки комплекса от показатели, разделени в четири основни групи - стабилност и риск; ефективност и рентабилност; устойчивост и динамика; и размер, се е получила  една картина на банковия сектор в неговото многообразие, където всеки, независимо дали е финансов експерт или неизкушен в областта на финансите,  може по-добре да се ориентира към коя институция да се насочи. Целта на класацията е изцяло потребителска и цели да съдейства при информиран избор на финансова институция.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon