новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Банка ДСК е най-разпознаваемата банка в България

За пореден път Банка ДСК е посочена като най-разпознаваемата банка в България в проучване, проведено от Ипсос - една от водещите компании за пазарни проучвания в глобален мащаб -  и investor.bg. Тя е посочена като първи отговор на въпрос „коя е първата банка, за която се сещате“ от 34% от участниците в проучването. На второ място се нарежда Обединена българска банка, следвана от УниКредит Булбанк.
Вторият показател, на който се базира проучването, е така наречената спонтанна разпознаваемост. При нея на респондентите изреждат имената на банките, за които се сещат. По този показател Банка ДСК е убедително на първо място с гласовете на 77% от анкетираните.
Що се отнася до рекламните кампании, които използват банките, Банка ДСК отново е посочена от анкетираните като най-разпознаваема – за 30% тя е първата институция, за която се сещат. На втора позиция е ОББ с 8 на сто, а на трета – Райфайзенбанк със 7 на сто.
Проучването се фокусира и върху банките като марки. В тази категория като най-предпочитана отново е посочена Банка ДСК с 32% от отговорите на анкетираните. С 12% на второ място е ОББ, а с 11% третата позиция се пада на УниКредит Булбанк.

 

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon