новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Банка ДСК и ЕИБ подписват договор за глобален заем

Банка ДСК и Европейската инвестиционна банка /ЕИБ/ ще подпишат на 5 октомври /четвъртък/ 2006 г. официално в София договор за глобален заем.
Това е първият подобен заем, който ЕИБ, наричана още „домашната банка” на Европейския съюз, предоставя на най-голямата българска банка. Кредитът в размер от 30 милиона евро ще бъда използван за финансиране на средно- и дългосрочни инвестиционни проекти в сектора на малките и средните предприятия в България, както и на общински инфраструктурни проекти у нас.
Договорът за глобален заем ще бъде подписан от ръководителите на двете финансови институции Виолина Маринова, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на Банка ДСК и Филип Мейщадт, президент на ЕИБ и председател на нейния Борд на директорите, който от доста години не е посещавал България.
Дейността на ЕИБ по глобалните заеми в цяла Европа е ключова задача на тази банка. Нейното сътрудничество с местния банков сектор в отделните страни позволява финансирането при благоприятни условия да се пренася до крайните бенефициенти във всички сектори и особено към малките и средни предприятия. В тяхна полза, а също и за общинския сектор, ЕИБ разпределя и схеми на ЕС за безвъзмездни субсидии.
В България Европейската инвестиционна банка действа от 90-те години на миналия век и досега е отпуснала 8 глобални заеми, възлизащи общо на 150 милиона евро.

За допълнителна информация,
Банка ДСК е на Ваше разположение 24 часа в денонощието,
7 дни в седмицата,
на телефон: 0700 10 375,
или call_center@dskbank.bg

Банка ДСК
София 4 октомври 2006 г.

 

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon