новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Банка ДСК – „Най-добрата банка на десетилетието 2000-2010 г. в България”

Британското списание Finance Central Europe (FCE) обяви Банка ДСК за „Най-добрата банка на десетилетието 2000 – 2010 г. в България”,  и за пети пореден път за „Най-добрата банка в България 2010 г.”.  За пета поредна година и Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на Банка ДСК, бе определена за „Банкер на годината в България за 2010 г.”  В обосновката на престижното издание за този висок приз се изтъква, че той й се присъжда като признание за нейния личен принос за успешното и устойчиво развитие на Банка ДСК.
  
Трите награди на Finance Central Europe са поредното признание за ефективността  на Банка ДСК, която създава и поддържа стандарти в банкирането.

Особено ценен е призът „Най-добрата банка на десетилетието 2000 – 2010 г.”, който престижното лондонско списание присъжда за първи път тази година. Той се основава на години задълбочени изследвания на банковия сектор в Югоизточна Европа от страна на специализирания екип на списанието и привлечени консултантски агенции. Очаква се тази награда да стане нов критерий за устойчиви банкови практики.

Задълбоченото проучване на специализираното британско издание е обхванало 11 страни в региона – Гърция, Турция, Хърватска,Словения, Албания, Босна и Херцеговина, България, Македония, Молдова, Сърбия и Румъния. 

Ранглистата, която FCE публикува през 2010 г.,  се основава на щателни анализи както на текущото представяне на банките, така и на резултатите през цялото десетилетие 2000-2010 г., и на референции от консултантски агенции.  С общ тираж около 162 000 броя, FCE се чете от най-влиятелните личности, вземащи икономически и политически решения, и инвеститори от цял свят.

Finance Central Europe придават много висока стойност на тазгодишната класация. „Банките в Югоизточна Европа могат да обучават „банките-гиганти” в САЩ, Великобритания и Западна Европа как се расте на база привличане на депозити и разумно кредитиране.  Печалби могат да бъдат постигнати на основата на проявен здрав разум и оценка на риска, което прави банките в Югоизточна Европа институции, в които няма дефицит на доверие. Банките в Югоизточна Европа и техните мениджъри се оценяват като едни от най-добрите в света”, гласи обосновката на издателите на Finance Central Europe за присъдените награди.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon