новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Банка ДСК отличена като най-зелена финансова институция

На специална церемония, провела се на 27 юни в „Кемпински хотел Зографски”, b2b Media награди компаниите в България, които имат отговорно отношение към околната среда. Националният конкурс „Най-зелените компании в България” се провежда за трета поредна година, а стремежът на организаторите е той да се превърне в ежегодна традиция, която да провокира фирмите да инвестират в екологични политики.
Експертно международно жури награди фирмите, които имат най-голям принос за внедряването на зелените бизнес практики и развиването им на българска почва.
Отличените компании от цялата страна бяха удостоени със специални статуетки и сертификати от организаторите на конкурса.
В категория „Финансови услуги” наградата отиде при Банка ДСК. Банка ДСК е една от водещите финансови институции в областта на корпоративната социална отговорност, а нейното ръководство отдавна е осъзнало предимствата да развиваш бизнеса си в посока устойчиво развитие.
Журито на конкурса оцени основните сгради на банката в София като истински "флагмани" в управлението на околната среда, в целенасочените грижи за нейното опазване. Две от сградите разполагат със сертификат за енергийни характеристики - енергиен клас А (най-високата категория); нова климатична система с директно изпарение, нова вентилация за банковия салон, подменени електрическата и ВиК инсталации, трикамерен стъклопакет и най-високия клас PVC дограма.
Това е поредната награда, присъдена на Банката заради нейните устойчиви екологични инициативи, скрепени с многогодишни договори със специализирани фирми за рециклиране на хартия, офис оборудване, автомобилни гуми и др. Банката е награждавана многократно и за строителството и престройството на помещения на Банката по новата корпоративна визия в съответствие с изискванията на Закона за енергийна ефективност и Закона за екологията, както и за „Зелената концепция” залегнала в основата на цялостното оформление на вътрешното пространство на новата административна сграда на ул.”Бенковски” №5, и налагаща се при преустройството и на други сгради на Банката в страната. От името на Банката  наградата на b2b Media прие нейният главен изпълнителен директор Виолина Маринова.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon