новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Банка ДСК представя целевия си кредит за финансиране на проекти за енергийна ефективност в дома на есенния Пловдивски панаир

За поредна година Банка ДСК ще вземе участие в Международния панаир в Пловдив, който ще се проведе от 24 до 29 септември 2012 г. На щанда си на международното изложение освен с потребителски кредити и кредити за малки и средни предприятия, Банката ще представи целевия си кредит за финансиране на проекти за енергийна ефективност  в домакинствата.
Като една от първите банки, предложила кредити за енергийна ефективност в страната, Банка ДСК се стреми да подпомага българските домакинства да намалят консумацията на енергия и топлинните загуби в своите домове.  За тази цел Банката се включи и във втория етап на Рамковата програмата REECL - кредитен механизъм, насочен към проблема с енергийните загуби, които се реализират в жилищния сектор в България. Предлагането на кредита за енергийна ефективност стартира на 25.04.2012 г., след подписване на договор между Банка ДСК ЕАД и Европейска банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) за предоставяне на кредитна линия на домакинствата в България. Размерът на предоставената кредитна линия е 5 млн. евро. Това е второто подобно споразумение между двете банки след 2005г.
Банка ДСК използва кредитния ресурс от ЕБВР, за да финансира инвестиции на българските домакинства, защото вярва, че тези инвестиции ще им осигурят с до 70 % по висока ефективност и по-малко разходи за енергия.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon