новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Банка ДСК пуска промоция на заем за студенти и абитуриенти

Банка ДСК предложи промоционални условия за студентски и абитуриентски кредити. Те важат само за новоразрешени заеми по време на промоцията и остават в сила до погасяването им. За повече информация по новите условия за младите клиенти на банката разговаряме с Георги Желев, изпълнителен директор и член на УС на Банка ДСК
в-к Политика: Кои са акцентите в промоционалните условия по студентските и абитуриентски кредити на Банка ДСК?
Г.Ж.: Най-общо, това са цената, размерът и срокът на кредитите. По време на промоцията отпуснатите студентски кредити ще са с лихвена отстъпка при включване в програмата "ДСК Партньори". Отстъпката е 2 пункта, когато по разплащателната сметка на кредитополучателя постъпват суми, равни на погасителната вноска по кредита плюс 80 лв., има две реално платени комунални услуги и ползва интернет банкиране "ДСК Директ". Ако кредитоискателят има само две реално платени услуги или пък ползва "ДСК Директ", тогава лихвената отстъпка е 1 пункт. По предлаганите абитуриентски кредити Банка ДСК увеличи максималния размер на кредита двойно до 3000 лв., а срока за неговото издължаване от 18 на 36 месеца.
в-к Политика: Нека припомним кой може да кандидатства за студентски и абитуриентски кредит в Банка ДСК?
Г.Ж.: За студентски кредит в Банка ДСК могат да кандидатстват студенти, български граждани, приети редовно обучение във ВУЗ-овете и колежите към тях, както държавни, така и частни. Кредитоискатели по предлаганите от банката абитуриентски кредити могат да бъдат всички родители или настойници, платежоспособни лица, чиито деца са ученици в последен клас или курс.
в-к Политика: Какъв е максималният размер на студентски кредит, отпускан от банката, и за какво могат да се използват средствата от него?
Г.Ж.: Максималният размер на отпусканите студентски кредити от Банка ДСК е 15,000 лв. Средствата от заема могат да бъдат използвани за заплащане на семестриалните такси и/или месечната издръжка на студента. Максималният размер на кредитите по обменните програми е 6,000 лв. Средствата могат да се използват за издръжка на студента в чужбина и за заплащане на такси за участие в програми за културен обмен и стаж в чужбина.
в-к Политика: Какви са предимствата на абитуриентските кредити на Банка ДСК?
Г.Ж.: Банка ДСК предложи на клиентите си продукт за финансово подпомагане на абитуриентите при завършването на последната им учебна година, за подготовката им за абитуриентски бал или кандидатстудентската кампания. Предимство на абитуриентския кредит е изискваният най-нисък социален минимум и това, че по кредитите, разрешени по време на промоцията, кредитополучателят няма да дължи такса за управление.
в-к Политика: Променихте ли процедурата за кандидатстване за студентски и абитуриентски кредити?
Г.Ж.: Студентските и абитуриентските кредити през периода на промоцията се разрешават по бърза процедура, при която е необходимо да се представи само лична карта.
в-к Политика:  До кога ще бъдат валидни промоционалните условия на Банка ДСК?
Г.Ж.: Промоционалните условия по студентските и абитуриентски кредити предлагани от Банка ДСК са валидни до 30 май тази година.

 

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon