новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Банка ДСК раздава заеми на търговци на зърно

Банка ДСК пусна нов кредитен продукт, насочен изцяло към производителите и търговците на зърно. Това съобщиха от трезора, управляван от Виолина Маринова. Като обезпечение по теглените средства се приемат складови записи по реда на Закона за търговия и съхранение със зърно, уточниха от ДСК.
Кредитите са за оборотни средства със срок до 12 месеца и се отпускат на корпоративни клиенти и малки и средни предприятия с финансова история.
Кредитоискателите имат възможност да избират вида на кредита - стандартен, кредитна линия, револвиращ кредит и овърдрафт. Размерът на кредита е до 75% от сконтираната стойност на зърното - пшеница, царевица, слънчоглед, вложеното в лицензиран публичен склад. Банката приема складови записи от публични складове по одобрен от нея списък.
Финансирането срещу складови записи дава възможност на производителите и търговците на зърно да осигурят своевременно необходимите им оборотни средства и да постигнат по-изгодни пазарни цени на вложеното зърно, посочиха от финансовата институция.
През миналата година активите на банката са нараснали с близо 80 на сто до 132 млн. лв.
Активите на финансовата институция са достигнали 4,5 млрд. лв. към края на миналата година, а депозитите на клиенти са 3,3 млрд. лв.
През2005 г. ДСК, която бе обявена за "Банка на годината", е предоставила финансиране на над 490 000 граждани, запазвайки пазарен дял от 38 на сто, а кредитният й портфейл е над 2,3 млрд. лв.
Търговските кредити са нараснали с близо 30 на сто в сравнение с края на 2004 г. и са достигнали почти 640 млн. лв.
Финансовата група на ДСК присъства на пазара чрез пенсионното, лизинговото и застрахователните си дружества, както и чрез дружеството си за управление на активи.
В началото на март 2006 г. рейтинговата агенция "Муудис" повиши рейтинга на Банка ДСК по депозитите в чужда валута до Ваа3, ограничен от рейтинга за страната.
Банка ДСК обслужва близо 4 милиона клиенти с над 800 000 разплащателни сметки и близо милион карти.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon