новини
Новини и уведомления
News image

Банка ДСК сред топ банките на Югоизточна Европа

На официална церемония на 11 октомври в хотел Метрополитън София , Доротея Николова, изпълнителен директор и член на УС на Банка ДСК, получи специален плакет лично от министъра на външните работи Николай Младенов. Поводът беше класацията на най-големите компании в Югоизточна Европа, която се прави за пета поредна година от агенцията SeeNews в три категории - предприятия, застрахователи и банки.

Банка ДСК заема 15 позиция в Топ 100 на банките на Югоизточна Европа с общи активи в размер на 4 376 млн. евро и нетна печалба за 2011 г. - 43,6 млн. евро.
През тази година броят на разглежданите банки от региона, включително клонове и представителни офиси на чуждестранни банки, надхвърля 240.

Класацията, основана на общия размер на активите на финансовите институции от неконсолидираните им отчети към 31 декември 2011 г, нарежда на първо място Румъния , която оглавява подреждането с най-много банки в класацията – 21, следвана от България с 18 и Словения със 17.

Министър Младенов изказа своята благодарност към  финансовите институции  за стабилността на банковата система в България и ги насърчи да продължават процеса на кредитиране в страната.

Г-жа Николова приема наградата от министъра на външните работи Николай Младенов

Още новини

Последни новини

Свържете се с нас

010 010

Запазете час

за консултация

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

012 012

Намерете клон

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon