новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Банка ДСК с нов пенсионен фонд

Втори фонд за доброволно осигуряване по професионални схеми навлиза на пазара. Той ще се управлява от "ДСК-"Родина", съобщиха оттам вчера. Досега такъв фонд има само "Алианц".
Новата тенденция на пазара, която е добре развита на Запад, няма нищо общо със задължителните професионални пенсионни фондове, които бяха създадени за хората с първа и втора категория труд. Професионалните схеми са доброволни. Работодателят и работниците се договарят за условията и се сключва договор с пенсионно дружество. Изборът на фонда се прави от работодателя, като няма пречка той да бъде акционер в дружеството, което управлява фонда.
За новите схеми се ползват данъчни облекчения, вноските се трупат по лични сметки на лицата, като ежедневно се начислява доход върху парите им. Предоставя се ежедневна информация за натрупаните средства, а гражданите имат доста свобода на управление на собствените си средства, поясниха от "ДСК-Родина". Все повече клиенти, които внасят по 50 000 - 150 000 лв. проявяват интерес към доброволните фондове за пенсия, съобщиха още от Банка ДСК, която е основен акционер във фонда.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon