новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Банка ОТП навлиза и на огромния руски пазар

Д-р Шандор Чани, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на Банк ОТП, и Ласло Волф, заместник- главен изпълнителен директор на Банк ОТП, и представители на акционерите на руската Група Инвестсбербанк подписаха на 3 юли т.г. в Москва договор за покупко-продажба на руската банкова група.

Тя се състои от три банки: Инвестсбербанк /Инвестиционна и спестовна банка/ със седалище в Москва, Промфинсървисбанк /с централа в Новороссийск/ и придобита от Инвестсбербанк през 2000 г., и Омскпромстройбанк, чието седалище е в Омск. Банката-учредител на частната руска универсална банкова група започва да фунционира през 1994 г. с акцент върху корпоративните клиенти. През 2003 г. банката започна да развива успешно и сегмента банкиране на дребно.

С баланса си от общо 979, 5 милиона евро Група Инвестсбербанк е сред  първите петдесет банки в Русия.  През 2005 г. собственият капитал на руската банка възлиза на 101,5 милиона евро, а финансовата 2005 г. банката приключва с печалба от 9,1 милиона евро преди данъчно облагане.

Дейността на групата покрива почти 80 процента от територията на Русия, като осигурява универсални банкови услуги чрез 78 клона, главно в района на Москва и Омск. Банката разполага със 77 банкомата и 850 POS терминални устройства. Инвестсбербанк е трета сред банките по броя на издадени карти и е четвъртият по големина играч на пазара на потребителско кредитиране.

Групата обслужва 30 000 корпоративни клиенти и значителен брой малки и средни предприятия, а така също 850 000 физически лица.

Ръководството на Банка ОТП смята цената на сделката за разумна, с оглед на това, че отразява настоящата пазарна стойност на Група Инвестсбербанк и нейната потенциалната стойност с оглед на перспективата за усилен растеж на руската икономика.

Само преди месец Група ОТП навлезе и в Украйна, като придоби 100% от акциите на Райфайзенбанк Украйна. Със своите дъщерни дружества и в България /Банка ДСК е винаги сочена за «перлата в короната» на ОТП/, Хърватия, Румъния, Сърбия и Словакия, Банка ОТП е един от доминиращите «играчи»  на банковия пазар в Централна и Източна Европа. Обслужвайки близо 10 млн. клиенти в шест държави, Банка ОТП е и една от най- печелившите кредитни институции в цяла Европа.

4 юли  2006 г.                                                            Банка ДСК


 

 

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon