новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на Банка ДСК, пред „Строител": Всички банки имат интерес да финансират преференциално фирмите

главен изпълнителен  
Всички търговски банки имат интерес и с желание се включват в отделните фондове за съфинансиране на проекти на малкия и средния бизнес. Проблемът е, че все още интересът е слаб и за това си има две причини. От една страна, смятам, че фирмите са все още в етап на подготовка на проектите и тепърва ще кандидатстват по-масово за тези кредити. Смятам, че повече кредити ще бъдат отпускани през втората половина на годината.
От друга страна, фирмите много страдат от сегашната икономическа ситуация както в страната, така и в ЕС, като се има предвид какво става в съседна Гърция.
Банките от своя страна са готови да предоставят преференциални условия и не се страхуват от конкуренция помежду си. защото тази конкуренция е изцяло в интерес на потребителите и в частност - на малкия и средния бизнес. Виждате, че банките вадят и рекламират все по-нови и нови продукти, ориентирани към бизнеса. Малките и средните фирми също имат интерес от фондовете, финансирани чрез търговски банки, защото по този начин увеличават шансовете си да вземат пари и по грантовите схеми от оперативните програми.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon