новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Виолина Маринова е потомствен финансист

Не са много хората, които могат да се похвалят с една единствена месторабота в продължение на 33 години, изкачвайки цялата йерархична стълбица от най-ниското до най-високото стъпало! Виолина Маринова е точно такъв човек. Тя е главен изпълнителен директор на Банка ДСК от 1 януари 2005 г.
Тръгва по професионалния си път още като студентка във финансово-стопанската академия "Д. Ценов" в Свищов. Започва в един от клоновете на тогавашната Държавна спестовна каса като счетоводител на гише. Преди да премине в централното управление на банката, вече е ръководител на клона.
Впрочем, насочването й към специалността "Финанси и кредит" не е случайно, защото тя е потомствен банкер, ако се проследи пловдивското й арменско родословие.
Като хубав момент в 33-годишната си кариера Виолина Маринова може да посочи внедряването за първи път в България през 1980 г. на информационна система, работеща в реално време, в банковия клон, в който била тогава. А като особено тежък - фалирането на банките през 1996 г и възлагането от държавата на ДСК да изплати влоговете на отчаяните хора. През същата година трябвало да вземе и кардиналното решение да напусне клона на банката и да премине в централното й управление. Имало е моменти, когато е била на крачка да напусне и самата банка /още държавна по онова време/, тъй като политици са се опитвали да се бъркат в работата й.
Сега, когато институцията вече е частна, Виолина Маринова възприема поста си на председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на втората по големина банка у нас и като голяма отговорност, и като признание за труда й. Никой не може да отрече, че лично на нея до голяма степен се дължат големите отличия, които банка ДСК получи през тази година -"Банка на годината 2005" и първо място "За пазарен дял" Вероятно не е без значение и фактът, че шефката е зодия Лъв..
Виолина Маринова признава в свое интервю, че през всичките години е получавала ценна подкрепа от семейството си. Има две деца и съпругът й е дал съществен принос в отглеждането им. Днес те са големи и работят, също на финансовото поприще, а
дъщеря и вече я е зарадвала с внучка Виктория, която банкерката обича да разхожда в Южния парк, ако й остане време.
Освен задълженията й в ДСК, Виолина Маринова е председател на управителния съвет на фондация "Атанас Буров", където работи на обществени начала. През 2001 г. тя стана носител на приза на фондация! а 3d "Най-добър банкер на годината". Член е и на надзорния съвет на пенсионно-осигурителна компания "Родина", както и на съвета на директорите на "Банксервиз". А заради любовта си към оперетата е и в настоятелството на Музикалния театър. Както се казва, има хора, родени за работа!

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon