новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Виолина Маринова пое банковата асоциация

 
Главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова е новият председател на Асоциацията на банките в България (АББ). Решението беше взето вчера по време на общото събрание на банковата организация. Маринова ще смени на този пост Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк. Той няма право да бъде преизбран, защото вече е заемал поста два мандата. Изненада Не знаех, че ще бъда избрана, и това беше голяма изненада за мен, коментира пред в. Пари Виолина Маринова. Според нея АББ ще продължи да консолидира мненията на банките в страната и да излиза с единно становище по проблемите на сектора. Няма нищо лошо да има различни становища, важното е накрая да постигнем консенсус по обсъжданите въпроси, добави още Маринова.
Борд
За заместник-председател на асоциацията беше избран Асен Ягодин, изпълнителен директор на Юробанк И Еф Джи. До момента той е в управителния съвет на АББ. В борда на асоциацията се появяват още две нови фигури. Изпълнителният директор на Обединена българска банка Радка Тончева и главният изпълнителен директор на Стопанска и инвестиционна банка Петър Андронов са новите членове на УС.
Освен Левон Хампарцумян АББ ще напусне и Христос Кацанис, който от няколко месеца вече не е изпълнителен директор на ОББ. Уважение
В общото събрание взеха участие общо 21 от 24-те банки членове на асоциацията. Това сериозно
присъствие показва колко голямо значение отдават всички кредитни институции в България на асоциацията, заяви новият председател Виолина Маринова. Тя разкри още, че на срещата са се обсъждали неотложни проблеми за трезорите, като промените в Закона за потребителското кредитиране, критериите за определяне на
банка попечител в Кодекса за социално осигуряване, критериите за определяне на първичен дилър на държавни ценни книжа, Закона за банковата несъстоятелност и други. Целта на трезорите е да получат по-голяма свобода и да не ги обвързват с други сфери на икономиката.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon