новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Виолина Маринова: По-добре е КТБ да се оздрави

Само ако БНБ реши да увеличи вноските на банките във Фонда за гарантиране на влоговете, лихвените проценти по кредитите ще се вдигнат. Това коментира главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова пред БНТ. Според нея, в момента лихвените нива по депозитите са ниски, както и по кредитите, дори по-ниски от преди кризата. Въпреки това хората са доста предпазливи и внимателни да правят инвестиции. По повод на одита в КТБ Маринова посочи, че ще е по-добре банката да се оздрави, за да се успокои обстановката в страната.
„В момента, когато е напрегнато, и фирмите, и гражданите се страхуват да предприемат каквито и да е инвестиционни намерения", смята Марионова. Но с оглед на изнесените резултати от одитите за Корпоративна търговска банка, не се знае дали ще се намери инвеститор, който да направи такава голяма инвестиция - и капиталова, и ликвидна.
Другият вариант е обявяване на несъстоятелност и изплащане на гарантираните депозити. "Високият доход означава висок риск и всеки трябва да си прави сметка къде инвестира своите средства", категорична е Маринова. Какво ще се случи със депозити, които са над прага на гарантираните, ще реши правителството и парламентът, смята тя.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon