новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Влязоха в сила нови дебитни карти през собствен картов авторизационен център в Банка ДСК – Агенция Фокус

 

Дебитните карти ще се предлагат в три валути - лева, евро и щатски долари Клиентът ще може да ползва по една сметка различни карти от брандовете на картовите организации Visa и MasterCard, като по този начин може да сe възползва и да съчетае предимствата на различните марки местни и международни карти, съобщиха от Банка ДСК. Различните карти са свързани с една и съща разплащателна сметка, като в извлечението за клиента отделно се отразяват операциите по видове карти.
Притежавайки две карти от различни картови организации, съчетано с удобството да се поддържа една сметка, предоставя на клиента 100 % сигурност, че конкретен търговец където и да е по света ще е лицензиран за приемане на поне единия от двата картови бранда (Visa или MasterCard).
Значително предимство на новите карти е че трансакциите по картите се отразяват незабавното, например постъпилите по сметка суми стават в същия момент налични и достъпни за клиента чрез картите му.
Към собственият си авторизационен център Банка ДСК издава кредитни карти на клиентите си от началото на октомври 2005г.
Банка ДСК въвежда облекчение в таксите за ползване на банкови карти - таксите за извършване на операции на банкоматите на Банката са значително по-ниски в сравнение с досегашните. Теглене с карта, издадена от Банка ДСК, на банкомат на Банка ДСК ще струва 0,15 лв., а от банкомат на друга банка - 0,45 лв. Банка ДСК разполага с най-добре развитата мрежа от банкомати в цялата страна и затова въвеждането на различни такси при теглене от банкомати няма да се отрази негативно върху клиентите на Банката.
Банка ДСК успешно е прехвърлила над 150 банкомати (АТМ устройства) към новата си система, като плановете са до края на годината техният брой да нарасне на 250. Тези устройства са сертифицирани и за приемане на чип карти. Планирано е също скоро да започне миграцията на ПОС устройства, като търговците на банката имат разрешение за приемане на всички брандове карти (с магнитна лента и чип) на международните картови организации Visa и MasterCard.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon