новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

В националния конкурс „Сграда на годината 2010” Банка ДСК е с най-хубавата сграда за административно обслужване

Новата сграда на Банка ДСК стана победител в категорията „Сгради за административно обслужване” в националния конкурс „Сграда на годината 2010”. Той се организира традиционно от медия група „Градът” – част от Икономедиа.

Административната сграда на Банка ДСК – Централно управление, на ул. „Бенковски” 5 е привлякла вниманието на авторитетното и взискателно жури на конкурса със своето оригинално обемно-пространствено и композиционно решение, при което е съзнателно търсен и постигнат рязък архитектурен контраст с долепената до нея на калкан стилна класическа сграда на Банката на ул. „Московска” 19.
За решението на журито несъмнено е допринесло и пълното съобразяване на авторите на новия дом на Банка ДСК с най-високите екологични изисквания. Щадяща околната среда е много съвре-менната климатизация, при която не се използва ТЕЦ за отопление. „Зелената концепция” е основ-ната идея при цялостното оформление на вътрешното пространство на сградата.

На тържествена церемония в столичния хотел „Кемпински Зографски” съгласно регламента на конкурса бяха наградени инвеститорът на административната сграда Банка ДСК, проектантът – унгарският архитект Ласло Тот и архитектурното студио „Здравка Щилиянова” (София) и главният изпълнител на строителството – фирмата „ФеърПлей”.
Приемайки отличието, Виолина Маринова, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на Банка ДСК, благодари на всички творци и строители, участвали на различни етапи в създаването на тази красива модерна града в центъра на столицата. Тя изтъкна изключи-телната роля като инвеститор на унгарската Банка ОТП - едноличен собственик на Банка ДСК, приноса също на „Главболгарстрой”, направили грубия строеж, и на дизайнерската фирма „КАД инженеринг”, сътворили оригиналните интериорни решения.

 

В националния конкурс „Сграда на годината 2010” Банка ДСК е с най-хубавата сграда за административно обслужване

Председателят на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова приема наградата за най-хубава сграда за административно обслужване  в конкурса "Сграда на годината 2010"

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon