новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова в "Последния път, когато ..."

Ако бяхме по-задружни и взаимоотношенията между хората бяха по-хармонични, животът ни щеше да е по-лек.

...получих признание.
Получих наградата на „Файнанс Централ Юръп" за банкер на 2007 г. за втори пореден път. Тя е персонална. Свързана е с професията ми и това ме удовлетворява, защото е признание за труда, който полагам.

...постъпих емоционално.
В дългите години на професионалния си стаж и опит се старая да се въздържам от емоции, за да не греша.

...смях се до сълзи.
По принцип съм весел човек, но скоро не съм се смяла до сълзи. От сърце се веселя с моето семейство. Радвам се на „бисерите" на внучката ми Виктория, защото е много интересна и любознателна, а реакциите й ме изненадват и развеселяват всеки път. Може би защото заради прекалени ангажименти в работата не съм имала време да наблюдавам как растат децата ми, сега компенсирам с моята внучка.

...върнах се от пътешествие.
Неотдавна с дъщеря ми посетихме Тайланд. Обичам да пътувам, а това беше едно интересно преживяване, един друг свят. Била съм в Азия, но не и в Тайланд. Бях любопитна да науча повече за тази страна не от книги и от телевизия. Хубаво е човек да има шанс сам да го преживее.

...садих цветя.
Правя го често - в двора на къщата, в която живея. Доставя ми голямо удоволствие да създавам красота, да се радвам на прекрасната природа. Отглеждането на цветя е продължително занимание - от саденето през грижата да отрасне до удоволствието да му се наслаждаваш, когато цъфне.

...назначих нов служител.
Непрекъснато назначавам нови хора в банката. Винаги обмислям дали даден човек е подходящ за позицията, за която кандидатства. Но не винаги оценката ми е правилна, въпреки че правя събеседване. Понякога визията и представянето на даден човек не отговарят на реалните му качества.

...тъгувах.
Човек тъгува, когато загуби близък
или приятел, защото материалните неща в живота не са толкова съществени, по-важни са взаимоотношенията между хората.

...извадих късмет.
Когато нещо стане така, както го мислиш, мечтаеш и се надяваш, тогава си казваш, че си човек с късмет. Често ми се е случвало и съм благодарна на съдбата за това, че е благосклонна.

...плащах кеш.
За съжаление в България все още се плаща доста кеш, защото няма достатъчно ПОС устройства. Обикновено ползвам карта и предпочитам да плащам с нея, защото е по-лесно и сигурно.

...не ми стигнаха парите.
Случи се точно заради причината, която споменах. Исках да платя с карта при смяна на гардероба ми, тъй като малко понапълнях, но се оказа, че ПОС устройството на магазина не работи, а наблизо нямаше банкомат. Наложи се да се върна втори път, за да платя.

...взех трудно решение.
Вземам трудно решение, когато трябва да направя промяна в интерес на работата. Търся професионализма във всеки, но и добрата комуникация, за да се работи в екип. Трябва да съм 100% сигурна, че съм опитала и предоставила всички възможни варианти на човека, с когото не се сработваме, и едва тогава решавам как да постъпя с него.

...спечелих приятел.
Може да имаме много познанства, но приятелите се доказват във времето, в трудните моменти, когато не само те, но и ти имаш нужда да са до теб. Щастлива съм, че имам верни приятели, проверени през годините.

...направих компромис.
Животът е низ от компромиси. Не можеш да отстояваш идеи и мисли и да искаш те да се изпълняват безпрекословно. Трябва да се правят компромиси, истината винаги е някъде по средата.

...сготвих нещо различно.
Обичам да експериментирам и да готвя нетрадиционни ястия, обикновено в събота и неделя, когато съм свободна, и това ми доставя удоволствие. Близките ми харесват моята супа от коприва с пресечено яйце.

...прибързах.
Наскоро направих грешка и причината за това беше, че не помислих достатъчно. Така се случва понякога в работата ми, когато се налага да взема бързо решение. Но човек се учи от грешките си.

...повиших тон.
Ако в ежедневната си комуникация не успееш с добро и с благ тон, случва се и да повишиш глас. Преди време бях по-невъздържана, но това е присъщо за младостта - много по-бърза, много по-припряна.


...спах до обед.
И в неделя ставам в 9 часа. От десет
години дори не използвам будилник и се будя по едно и също време, биологичният ми часовник е настроен на този режим.


...съжалих, че не съм мъж. Никога не съм съжалявала, че не съм мъж. Сигурно съм пристрастна, но ми харесва да съм жена, въпреки че в моята професия на тази позиция обикновено работят мъже. По-трудно е, защото характерът трябва да е мъжки, но въпреки това жената има предимството винаги да успява.


...си спомних каква съм била на 25 години.
Истината е, че душата винаги остава млада и все още се чувствам на 25. Бяха хубави, безгрижни, весели години.


...получих удар под кръста.
Удари под кръста получавам непрекъснато, дори от „приятели". С годините се научих да разпознавам лицемерите и да се предпазвам.


...протегнах ръка.
Така съм възпитана, че ако мога да помогна, го правя, ако ли не - признавам още в самото начало, че не е по силите ми. Трябва да си помагаме. Ако бяхме по-задружни и взаимоотношенията между хората бяха по-хармонични, животът ни щеше да е по-лек. Преди време банката купи лък за цигулка на едно талантливо дете. То ни написа трогателно писмо, в което ни предложи да участва в концерти за банката. За нас е важно, че с таланта си то прославя страната ни.


...посветих се на семейството си.
Изцяло съм посветена на семейството си, всичко, което правя, е в негов интерес.


 

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon