новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

До 20 минути пращаме пари в чужбина

Илиян ЦАНЕВ
За да изпратите пари по сметка в чужбина, не ползвайте обикновените банкови преводи, препоръчват финансисти. С тях трансферът се забавя обикновено около месец. За броени минути пари зад граница се изпращат чрез предлаганите от няколко банки нови услуги.
По 2 пъти на ден могат да се осъществяват преводи чрез ДСК. Предлаганата от банката услуга „Money Gram" обаче поставя лимит на сумите до 9199 евро.
До 20 минути парите ще пристигнат до всяка точка на земното кълбо, уверяват от ДСК.
За да приведете определена сума на получател в чужбина, не е необходимо да
си откривате банкова сметка при попълване на данните върху бланката ще получите 8-цифрен код. Преди да пуснете сумата за трансфер, трябва да съобщите на получателя точните числа, обясняват служителите. Кодът ще бъде нужен на очакващия парите в чужбина за идентификация. Той обаче няма да ги получи, ако не си носи документ за самоличност. На 1 000 евро комисионата за превод в чужбина по системата „Money Gram" e 50 евро. 77 евро е таксата за изпратени 1 000 евро от Пощенска банка. Преводите по услугата „Уестърн Юниън" се извършват до 100 000 населени места в 190 страни До 10-ина минути посоченият във формуляра получател ще разполага с предназначената за него сума, казаха от банката. Изпращането на парите също ставасиндивидуален код. Получателят трябва да бъде информиран за него по време на транзакцията. Пари могат да изпращат и да получават единствено пълнолетни лица, казаха от банката. От тях не се изисква да имат сметки в банката.

 

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon