новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

ДСК пуска мобилно приложение за парични преводи чрез MoneyGram

Клиентите на банката ще могат да получават и изпращат средства през смартфон или таблет

Мария ИВАНОВА

Получаването на преводи е безплатно за клиентите.
Клиентите на Банка ДСК ще могат да приемат и изпращат парични преводи чрез MoneyGram през мобилния си телефон или таблет. Това става възможно чрез разработеното от българската финансова институция и международната компания за парични трансфери мобилно приложение DSK MoneyGram. Извършването на транзакциите става в рамките на 10 минути, като получаването на преводи е безплатно за клиентите. За изпращането им през мобилния канал пък не се плаща допълнителна такса извън стандартните такси за преводи, прилагани от MoneyGram, които се определят в зависимост от размера на превежданата сума и дестинацията.
Какво се изисква от клиентите За да използват новата у слуга, потребителите трябва да имат разплащателна сметка в избрана от тях валута в банката. За изпращането на средства през мобилното приложение е необходимо те да са и клиенти на електронното й банкиране. По думите на ръководителя на отдел „Електронно банкиране" в Банка ДСК Васил Димитров към момента финансовата институция има над 3 млн. клиенти, от които около половината имат разплащателни сметки, а над 850 хил. използват платформата за електронно банкиране „ДСК Директ".
„Българските потребители се приспособяват много бързо към новите технологии", отбелязва Адриан Спину, който е мениджър „Бизнес развитие" в MoneyGram International и отговаря за пазарите в България, Румъния, Хърватия и Словения. Той посочва, че новата услуга за получаване и изпращане на парични преводи през мобилно устройство е уникална за българския пазар, като Банка ДСК ще е и първата институция, която ще я предоставя в рамките на Източна Европа. „ДСК е и една от банките в Европа, която предлага мобилната услуга на MoneyGram независимо и директно на своите клиенти, без за това да е необходимо да се използват мрежите на местни или чуждестранни телекоми", казва още мениджърът. По-големи възможности
Освен новата мобилна услуга банката предлага и възможност за получаване на парични преводи от MoneyGram в клоновата си мрежа, както и на банкомат.
По думите на Спину България е държавата в Европа с най-голям брой емигранти и най-много извършвани парични преводи през MoneyGram пропорционално на населението. Той цитира данни на Световната банка, според които през 2014 г. входящите в страната парични преводи са били на обща стойност 1.7 млрд. долара, а изпратените от страната към чужбина средства са едва 140 млн. долара. Най-голяма част от влезлите в България парични преводи за периода са дошли от Турция (830 млн. долара), Испания (198 млн. долара), Германия (113 млн. долара), САЩ (97 млн. долара), Великобритания (74 млн. долара), Италия (72 млн. долара) и Гърция (68 млн. долара). Освен основните си функционалности за получаване и изпращане на парични преводи от и до всички над 200 страни и територии по света, в които MoneyGram оперира, новото мобилно приложение DSK MoneyGram включва и възможност за потребителите да изчисляват дължимите такси и валутните курсове за трансфери между отделните дестинации, както и да проследяват историята на преводите, които са получили и изпратили. Приложението е налично за Android, iOS и WindowsPhone.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon