новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

ДСК се отчете пред собственика си

Ръководството на Банка ДСК се отчете пред собственика си - унгарската ОТП. Във вторник кредитната институция проведе годишното си общо събрание на акционерите. На него е било съобщено, че печалбата на ДСК за миналата година след данъци е достигнала 132 млн. лв., която ще бъде капитализирана. Активите на ДСК са достигнали 4.5 млрд. лв., а депозитите на клиенти над 3.3 млрд. лева., са съобщили на представителите на ОТП българските мениджъри на ДСК.
Според данни от самата банка тя е предоставила финансиране на 490 хиляди клиенти, което й дава пазарен дял от 38% с кредитен портфейл от над 2.3 млрд. лева. При нея са открити над 800 хил. разплащателни сметки и близо 1 млн. карти, се казва още в официалното изявление. Банката е продължила да работи и за пазарен дял сред корпоративните клиенти и малките и средните предприятия. Търговските кредити са се увеличили с близо 30% в сравнение с края на 2004 г. и достигнаха почти 640 млн. лв.
През 2005 г. финансовата група на ДСК присъства на пазара чрез пенсионното, лизинговото и застрахователните си дружества и чрез дружеството си за управление на активи.

 

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon