новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

ДСК с награди за най-добра банка в Югоизточна Европа

Банка ДСК е обявена от авторитетното британско списание Finance Central Europe за: “Най-добра банка в Югоизточна Европа през 2007 г.”, “Най-добра банка в България 2007 г.”, “Най-добра банка в България по активи 2007 г.”, “Най-добра банка в България по капитал 2007” и “Най-добра банка в България по обща печалба 2007 г.”
Три от тези награди се присъждат на Банка ДСК за втори пореден път , съобщиха от кредитната институция. Също за втори пореден път списанието обяви Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на Банка ДСК и председател на управителния съвет за “Банкер на годината в България 2007 г.”
Четирите награди на Finance Central Europe са поредното признание не само за ефективността на Банка ДСК, която създава и поддържа стандарти в банкирането, но и за личния принос на Виолина Маринова за успешното развитие на институцията.
В писмото, с което Finance Central Europe уведомява Банка ДСК за високите отличия, се изтъква, че те са заслужени с “отлични, рекордни и наистина забележителни резултати” през 2007 г. Особено ценно признание е поставянето на банката на първо място в цяла Югоизточна Европа, като се има предвид, че задълбоченото проучване на специализираното британско издание е обхванало 11 страни в региона. Сред тях са Гърция и Турция, които имат банкова система, развила се отдавна в условията на пазарната икономика, а така също Хърватия и Словения, Албания, Босна и Херцеговина, България, Македония, Молдова, Сърбия и Румъния.
Ранг-листата, която Finance Central Europe публикува, се основава на щателни анализи на годишното представяне на банките и референции от консултантски агенции. Стойността на отличията за Банка ДСК e още по-висока, като се има предвид че те се присъждат от първото специализирано списание, посветено само на пазарите в Централна и Източна Европа. С тираж 43 000 броя , то се чете от най-влиятелните личности, вземащи икономически и политически решения не само в региона, но и в целия свят.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon