новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Единадесетото издание на инициативата “ИТ проект на годината” се организира от ICT Media и за седма поредна година е подкрепено от Банка ДСК

Водещият технологичен издател ICT Media ще оповести първенците в двете категории – “Национални проекти в администрацията” и “Национални проекти в корпоративния сектор” на конкурса “ИТ проект на годината” за 2014 г. на 25 февруари, сряда. Събитието започва в 19.00 ч. и ще се състои в столичния Хотел Hilton Sofia.
Целите на надпреварата са да бъдат откроени най-значимите ИТ проекти през изминалата 2014 г., да бъдат популяризирани опитът и добрите практики в изграждането на информационни решения, натрупани в българските организации.
Церемонията по награждаване на победителите в конкурса “ИТ проект на годината” се провежда за единадесета година от вестник Computerworld България, част от ICT Media, като Банка ДСК подкрепя инициативата за седми пореден път.
Една от водещите банки в страната и институция със заявена дигитална стратегия, Банка ДСК провежда политика за постигане на отличителност, в това число  и на иновативни решения за финансовите нужди и очаквания на българските потребители. Като институция, съчетаваща традиции с постоянно обновление, банката се стреми да бъде адекватна на най-важните глобални тенденции в областта на информационните и комуникационни технологии, които все по-сериозно заемат централно място в бизнеса на всяка компания.
Традиционно конкурсът протича на два етапа.
На първата фаза през 2014 г. се състезават 28 ИТ проекта, участвали през цялата година в едноименната рубрика на в. Computerworld. Тринадесет от кандидатурите са в корпоративния сектор, и петнадесет - в администрацията.
Отделно от 28-те кандидатури в конкурса, през 2014 г. беше представен и един проект, реализиран в Банка ДСК. За да се гарантира прозрачност на избора и да се избегне конфликт на интереси, този проект няма да бъде включен в крайното класиране.
На втория етап комисия от изявени експерти ще определи победителите в двете категории.
В комисията участват представители на Министерството на транспорта, ИТ и съобщенията, KPMG България, Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ), Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ), Българската асоциация по управление на проекти (БАУП), Фондация “Европейски Софтуерен Институт Център Източна Европа“, Банка ДСК и ICT Media.
Критериите, по които журито ще класира най-добрите ИТ проекти на 2014 г., са обществена значимост, ИТ инвестиция, успешно изпълнение, иновативност, ефективност, мултипликационен потенциал, комплексност. Тежестта на всеки от критериите е променлива величина в зависимост от категорията, в която се състезава съответният проект. И при двете категории сред най-важните фактори е успешното изпълнение. При държавните ИТ проекти с голяма тежест ще е и обществената значимост, докато за частните - ефективността.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon