новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Изпълнителният директор на Банка ДСК Доротея Николова взе участие в кръгла маса на тема „Насърчаване и развитие на женското предприемачество в България”

Събитието, което се състоя на 10 май в София хотел Балкан с официалното партньорство на Министерство на икономиката, събра жените-лидери в различните браншове да обсъдят методите и начините за насърчаване на женското предприемачество в страната. Доротея Николова бе сред участниците в кръглата маса, организирана  от сп. Business Lady и Business Lady Club, чиято цел бе на правителствено и общинско ниво да се разгледа и дискутира развитието и бъдещето на жените в бизнеса у нас.

Заедно с представители на различни големи компании Изпълнителният директор и ръководител направление Финанси и планиране н Банка ДСК Доротея Николова взе участие в панел, в който бяха споделени успешните практики и работещите модели в сферата на предприемачеството. Жените-лидери коментираха своя опит и добри практики във фирмите, за които отговарят, като представиха и съотношението между ангажираните мъже и жени в съответните компании.

На форума бяха представени разработващата се стратегия на Министерството на икономиката за насърчаване на женското предприемачество в България, както и мерките на Министерството на труда и социалната политика за стимулиране на жените в бизнеса и създаване на равни права между половете. Участниците дискутираха основните предивзикателства пред жените в бизнеса, сред които квалификацията на жената лидер, достъпа до финансиране и изградените културни стереотипи, като липса на подкрепа от страна на семейството към жената предприемач.

Модел за устойчиво развитие на финансова институция, Банка ДСК следва основните принципи на корпоративната социална отговорност чрез подкрепата на каузи, насочени към открояване и затвърждаване на добрите браншови и пазарни практики. Участието на Банката във форума е  израз на социално фокусирано корпоративно поведение и поет ангажимент на институцията към икономическото развитие и подобряването на бизнес средата в България.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon