новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Инвестират 40 милиона евро в строителството на Mall Plovdiv


Над 40 милиона евро ще струва изграждането на търговско-развлекателния комплекс Mall Plovdiv, който трябва да бъде завършен през есента на 2008 г. Финансирането осигуряват унгарската ОТП и "Банка ДСК". С бетониране на послание от инвеститорите към поколенията, което ще бъде поставено в основаната на сградата, вчера бе даден стартът на строителството.
Mall Plovdiv се строи върху терен от 17 декара на кръстовището на бул. "Свобода" и ул."Перущица", до мемориалния комплекс Братска могила. Парцелът бе купен от общината от строителния предприемач Димитър Язов. По-късно той привлече за съдружници израелските компании Aviv Group и Cinema City International, които вече реализираха открития през юни т.г. "Mall of Sofia". Бъдещият мол в Пловдив ще е с около 45 000 кв. м. разгърната застроена площ. Сградата ще има три надземни и едно подземно ниво.
Над 100 ще са търговските обекти в комплекса, обясни Петър Дудоленски, който е изпълнителен директор на регистрирана от Aviv Group и Cinema City International у нас фирма Real Estate Services Bulgaria.
Амбицията е пловдивският комплекс да е по-модерен и атрактивен от столичния. Идейният проект е на екипа, работил върху софийския МОЛ. Проектанти от българска страна са архитектурното бюро "Студио 17.5" и пловдивският архитект Георги Шопов.
На партера в бъдещия търговско-развлекателен комплекс ще се намират супермаркет с площ от 2 200 кв.м., кафене, аптека, банкови офиси, офиси на мобилни оператори, магазини за модни аксесоари и предлагащи различни услуги ателиета. Магазините за дрехи ще доминират на първия етаж над партера. Тук ще е и най-големият магазин за бяла и черна техника, чиято площ е 1 300 кв.м. Ресторантите, мултиплексът с 11 кинозали, книжарници, щандове за аудио и видео продукти ще са на втория етаж. Комплексът ще разполага с 700 паркоместа в подземното ниво и на откритите пространства.
Близо половината от търговските площи вече са дадени под наем, обясниха инвеститорите. Изключителен посредник при отдаването под наем на магазините в комплекса е Colliers International.
Символичното начало на строителството на Mall Plovdiv вчера даде министърът на вътрешните работи Румен Петков, който бе в Града на тепетата по друг повод. Той бетонира капсулата с послание към поколенията под зоркия поглед на строителния предприемач Димитър Язов и на областния управител Тодор Петков, който преди да влезе в администрацията управляваше собствена строителна фирма. След това Тодор Петков и Петър Дудоленски направиха и първата копка.
***
Текстове под снимки
В откриването на мола в Града под тепетата взеха участие министърът на вътрешните работи Румен Петков (отпред), предприемачът Димитър Язов (вляво), съдружник в проекта и областният управител на Пловдивска област Тодор Петков (вдясно).
***
Бъдещият мол в Пловдив ще е с около 45 000 кв. м. разгърната застроена площ. Сградата ще има три надземни и едно подземно ниво. Строителството е планирано да завърши през 2008 г.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon