новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Наградите на в. Пари за 2006 г.

Събитието съвпадна и с десетгодишнината от въвеждането на валутния съвет
Няма друго място и друг повод да могат да се срещнат заедно толкова много развълнувани банкери. Една част от тях не успяха да сдържат радостта си, а други трудно преглътнаха разочарованието и запретнаха ръкави, за да променят това през следващата година. Церемонията по награждаването на най-добрите банки в България за 2006 г. премина изключително успешно с пищно тържество в лятната градина на Гранд хотел София.
Издателят на в. Пари и създател на наградите Банка на годината Валентин Панайотов каза пред всички гости, че събитието е нещо много повече от една церемония или награда. Тази година се състоя десетото издание на Банка на годината и имам чувството, че още дълги години ще се радваме на тези награди, защото те живеят собствен живот, добави Валентин Панайотов. Според него много вероятно е Банка на годината да надживее създателите си, както вече направи с някои от нейните носители.
Уважение
На церемонията присъстваха повече от 250 гости, сред които изпъкваха много настоящи и бивши министри, различни политици, повечето от банкерите, които работят у нас, и журналисти от най-големите медии в България. Президентът Георги Първанов поздрави гостите и връчи най-голямата награда Банка на годината на тримата изпълнителни директори на Пощенска банка - Антъни Хасиотис, Петя Димитрова и Асен Ягодин.
Събитието пробуди остроумието на финансовия министър Пламен Орешарски, който предложи от следващата година да се дава награда и за банката, която плаща най-много данъци. Идеята беше посрещната с усмивки както от организаторите, така и от банкерите.
Победители
Най-щастливи от всички присъстващи бяха победителите. Главният изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова беше много развълнувана в момента на получаването на наградата за Пазарен дял от председателя на Сметната палата Валери Димитров. Благодаря на в. Пари за тази награда, защото тя дойде като светъл лъч в забързаното ни ежедневие, каза Маринова. Според нея наградата е голямо признание за Банка ДСК, защото тя потвърждава за пореден път мащаба на банката.
Другите награди бяха връчени от зам.-председателя на 40-ото народно събрание Камелия Касабова, вицепремиера и министър на външните работи Ивайло Калфин и от министъра на финансите Пламен Орешарски.
Изпълнителният директор на ПИБ Мая Георгиева сподели, че се радва изключително много за наградата, защото тя е истинско признание за работата на кредитната институция не от кого да е, а от негово величество клиента.
Представителят на БАКБ заяви, че банката не смята наградата за ефективност като гарантирана, и се закани, че през тази година ще работят още по-здраво, за да спечелят и другите награди в бъдеще.
Най-развълнуван от всички обаче бе главният изпълнителен директор на Пощенска банка Антъни Хасиотис, който излезе два пъти на подиума да прибере спечелените от трезора награди. От цялото си сърце, от името на всичките служители и собственици благодарим на в. Пари, че се погрижи всичко това да се случи, каза той в коментар пред вестника.
Рекорд
Церемонията за наградите през 2006 г. беше юбилейна за в. Пари, защото това бе десетото връчване на призовете. Нещо повече, събитието съвпадна и с десетгодишнината от въвеждането на валутния съвет в България.
Най-много награди Банка на годината до момента е получила Булбанк - шест. На второ място се нареждат представителите на Българо-американската кредитна банка, Първа инвестиционна банка и Банка ДСК с по 4 приза.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon