новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Нови схеми на опити за измама

Уважаеми клиенти,

Във връзка с появила се в световната мрежа информация за разпространена нова схема за интернет измами чрез шпионски вирус тип „Троянски кон” (Zeus Trojan; Eurograbber), обръщаме внимание да повишите бдителността си при съмнителни обстоятелства, когато при използване на електронното банкиране може да бъдат поискани от Вас допълнителни детайли, или получите SMS код, без да извършвате обичайна транзакция.
Комюнике на световни организации съобщава за наличието на тази нова схема на хакерска атака, при която хакерите се опитват да заразят едновременно десктоп компютъра на клиента, както и неговия смартфон, който обикновено се използва като второ ниво на идентификация.

Моля обърнете внимание, че сайтът ДСК Директ освен вход с потребителско име и парола, не изисква от потребителите да въвеждат информация за допълнителна идентификация (чувствителни детайли за карти, за мобилен номер или други). При всяко подобно нетипично събитие, моля да се свържете с Call Center на Банка ДСК за сигнализиране на подозрителното поведение на Вашия компютър.

Банка ДСК препоръчва да обновявате редовно антивирусната програма на ползваните от Вас компютърни устройства/смартфон, както и редовни секюрити обновявания на операционната система и браузера.

Повече информация за вируса Eurograbber можете да намерите на адрес http://ffiec.bankinfosecurity.com/eurograbber-smart-trojan-attack-a-5359/p-1

 

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon