новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Общо събрание на Банка ДСК

На 11.04.2006 в София Банка ОТП, най-голямата унгарска финансова институция с пазарна капитализация от около 8 милиарда евро, проведе общо събрание на Банка ДСК в качеството си на собственик. Общото събрание утвърди финансовите отчети за 2005 г.
През 2005 г. печалбата на банката след данъци (по текущите международни стандарти за финансова отчетност) нарасна с близо 80% до 132 млн. лева, активите достигнаха 4.5 млрд. лева, а депозитите на клиенти надминаха 3.3 млрд. лева. 

Банка ДСК утвърди през изтеклата година водещата си позиция на българския банков пазар,  като продължи да следва стратегията и богатия опит на своя собственик.  Тя предоставя финансиране на над 490 000 граждани, запазвайки пазарен дял от 38% с кредитен портфейл от над 2.3 млрд. лева. Банка ДСК практически достига до всяко българско семейство, като обслужва близо 4 млн. клиента с над 800 хил. разплащателни сметки и близо 1 млн. карти. 

През 2005 г. Банка ДСК затвърди присъствието си сред корпоративните клиенти и малките и средни предприятия. Търговските кредити нараснаха с близо 30% в сравнение с края на 2004 г. и достигнаха почти 640 млн. лв.

Д-р Шандор Чани, главен изпълнителен директор на Банка ОТП и председател на Надзорния съвет на Банка ДСК, заяви: “ Ние сме доволни от резултатите на банката. Банка ДСК възстанови водещата си позиция сред всички банки в България по размер на активи и се утвърди като предпочитан партньор в банкирането. Тя  постигна първо място както при депозитите на клиенти, така и в кредитирането. Банка ДСК продължава да бъде лидер по доверие с показателите като стабилност и сигурност, изгодни лихви, коректно отношение към клиента и професионализъм. Възходящото развитие на банката получи признание и от международните институции – беше обявена за най-добра банка за 2005 г. в България от списание Global Finance; в началото на март 2006 г. рейтинговата агенция Муудис повиши рейтинга на Банка ДСК по депозитите в чужда валута до Ваа3, ограничен от границата за страната. Банка ДСК бе обявена за най-добрата марка в банковия сектор за 2005 г: Обновената марка „Банка ДСК” спечели одобрението на българите с историята на взаимоотношенията между банката и нейните клиенти, с доверието, изграждано в продължение на десетилетия, и с добрите условия по продуктите си.”

Водещата позиция на Банка ДСК на българския банков пазар е следствие на поставянето на клиентите във фокуса на дейността й.и на бързата й трансформация към високите стандарти на Група ОТП. През 2005 г. финансовата група на ДСК присъства успешно на пазара чрез пенсионното, лизинговото и застрахователните си дружества, и чрез дружеството си за управление на активи. Банка ДСК спечели и престижната награда «Златен портфейл» на Дарик радио в категорията «Мениджмънт на финансови компании”  за 2005 г.

Лидерството  на Банка ДСК на българския банков пазар е признание за целенасочените усилия, които институцията полага в посока на своята модернизация и оптимизация. Както обновлението на Банка ДСК, така и устойчивостта на нейното дългогодишно развитие, доведоха до логичния резултат – утвърждаване на първа позиция в българския банков сектор.


 

 

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon