новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Обявиха резултатите от Четвъртия конкурс за съвременна българска пиеса, подкрепен от Банка ДСК

Талантливи драматурзи ще участват в уъркшоп в Театър „София“
За първи път Театър „София“ и Банка ДСК организират творчески уъркшоп за талантливи драматурзи, откроили се след провеждането на Четвъртия конкурс за съвременна българска пиеса. Това обявиха членовете на авторитетното жури на конкурса на специална пресконференция, провела се в театъра днес. Журито беше председателствано от директора на Театър „София“ Ириней Константинов и в състав: Богдана Костуркова – драматург на Театър „София“, Димитър Стайков – журналист, проф. Николай Йорданов – театровед, Стайко Мурджиев – режисьор и Камелия Величкова – директор на дирекция „Комуникации и координация“ към Банка ДСК.
За първа година в конкурса не се присъжда първа награда на пиеса, която да бъде реализирана на сцената на Театър „София“, но на вниманието му остават три пиеси: „Ти си единайсетият“ от Иван Кулеков, „Между етажите“ от Михаил Казаков и „Мотовете“ с автор Радостина Николова. „При съгласие на авторите, те ще влязат в сборник, който ще се разпространи безплатно в театралната мрежа - театри и библиотеки. По този начин с тях ще може да се запознае и широката аудитория“, посочиха от журито.
„Щастливи сме, че благодарение на сътрудничеството ни с Банка ДСК този конкурс се развива и се превръща в нещо значимо за българския театрален живот, което се доказва и от огромния брой кандидати и нови автори, които се включиха тази година в него“, подчерта Ириней Константинов.
Драматургът Богдана Костуркова обясни и причините, довели до единодушното решение да не се присъжда първа награда, с липсата на достатъчен опит сред кандидатстващите автори да се изразяват драматургично, но обърна внимание на факта, че е имало изключително идейни текстове, които се надява да бъдат доразработени докрай на предстоящия уъркшоп с избраните участници от конкурса.
„Благодарим на Театър „София“ за сътрудничеството. За Банка ДСК е важно да подпомага подобни важни проекти и този конкурс е част от тази политика“, каза Камелия Величкова.
Уъркшопът предстои да се проведе през месец юни 2017 г. в Театър „София“, а избраните от всички 69 участници автори, допуснати да се включат него, са: Ани Андреева,  Галя Константинова, Десислава Миланова,  Ирина Димитрова, Филип Валски и Яница Христова.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon