новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

ОТП приключи сделката по покупко-продажбата на Райфайзен Украйна

На 20 ноември 2006 г. с получаване не необходимите разрешителни приключи сделката по покупко-продажбата на дяловете на Райфайзен Украйна. В деня на приключване на сделката Банка ОТП преведе сумата от 650 милиона евро, на която възлиза цената на покупката.

Както беше съобщено по-рано, купувачът Банка ОТП и продавачът - Raiffeisen International Bank-Holding AG и Raiffeisen Zentralbank Österreich AG подписаха на 1 юни 2006 г. споразумение за покупко-продажбата на 100% от акциите на Райфайзен Украйна.

След промяна на името на 7 ноември 2006 г. банката вече се нарича Акционерно дружество от затворен тип Банка ОТП, а процесът на ребрандиране на клоновете е вече към своя край. Банката, чиито общи активи към края на септември 2006 г. възлизат на 1.56 милиарда евро, регистрира печалба след облагане с данъци от 32.6 милиона евро за първите девет месеца на годината. Очаква се банковата група ОТП да консолидира украинското си дъщерно дружество през четвъртото тримесечие на 2006 г.

След приключване на сделката Банка ОТП ще се фокусира върху интеграцията на IT системата си, въвеждането на нови продукти в банкирането на дребно, консолидиране на корпоративните ВИП клиенти и върху интензивното развитие на клоновата мрежа. Баката планира да открие 160 нови клона, с което общият брой на клоновете й ще стане 200 след две години. Скоро ще се проведе извънредно общо събрание за промяна на собствеността.

Банка ОТП

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon