новини
Новини и уведомления
News image

ОТП приключи сделката по покупко-продажбата на Райфайзен Украйна

На 20 ноември 2006 г. с получаване не необходимите разрешителни приключи сделката по покупко-продажбата на дяловете на Райфайзен Украйна. В деня на приключване на сделката Банка ОТП преведе сумата от 650 милиона евро, на която възлиза цената на покупката.

Както беше съобщено по-рано, купувачът Банка ОТП и продавачът - Raiffeisen International Bank-Holding AG и Raiffeisen Zentralbank Österreich AG подписаха на 1 юни 2006 г. споразумение за покупко-продажбата на 100% от акциите на Райфайзен Украйна.

След промяна на името на 7 ноември 2006 г. банката вече се нарича Акционерно дружество от затворен тип Банка ОТП, а процесът на ребрандиране на клоновете е вече към своя край. Банката, чиито общи активи към края на септември 2006 г. възлизат на 1.56 милиарда евро, регистрира печалба след облагане с данъци от 32.6 милиона евро за първите девет месеца на годината. Очаква се банковата група ОТП да консолидира украинското си дъщерно дружество през четвъртото тримесечие на 2006 г.

След приключване на сделката Банка ОТП ще се фокусира върху интеграцията на IT системата си, въвеждането на нови продукти в банкирането на дребно, консолидиране на корпоративните ВИП клиенти и върху интензивното развитие на клоновата мрежа. Баката планира да открие 160 нови клона, с което общият брой на клоновете й ще стане 200 след две години. Скоро ще се проведе извънредно общо събрание за промяна на собствеността.

Банка ОТП

Още новини

Последни новини

Свържете се с нас

010 010

Запазете час

за консултация

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

012 012

Намерете клон

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon