новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

ОТП се среща с инвеститорите си в София


Това се оценява като още едно доказателство за засилващото се внимание на унгарската финансова група към нейните дъщерни дружества
За първи път едноличният собственик на „Банка ДСК“ – унгарската „Банка ОТП“, прави своята традиционна среща на инвеститорите не в Будапеща, а в София. Променя се и нейното време – вместо през пролетта, форумът ще се състои през есента.
Този акт се оценява от наблюдателите като още едно доказателство за голямото и засилващо се внимание, което ОТП отделя на своите дъщерни дружества, е посочено в съобщението на българския трезор. Очаква се една трета от печалбите т. г. на тази най-голяма финансова група в Централна Европа да дойдат именно от нейните дъщерни дружества в чужбина.
За 2008 г. е планиран общ ръст на печалбата след данъци на „Банка ОТП“ над 10 процента.
Изборът именно на София за домакин на традиционната среща кореспондира с оценката на ръководството на унгарската финансова група за „Банка ДСК“ като най-успешна инвестиция в чужбина. Богатата на традиции и динамично развиваща се банка често е била наричана в официални изявления, включително и на председателя и главен изпълнителен директор на ОТП Шандор Чани, „перлата в короната“ на унгарската финансова група.
Много добри резултати се очаква да бъдат постигнати тази година и от други дъщерни дружества. Прогнозите сочат ръстът на печалбата след данъци на руската „Инвестсбербанк“ да надхвърли 50 процента, а на ОТП Украйна да надхвърли 30 на сто.

 

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon