новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

ОТР отчита 9.4% годишен ръст на печалбата

Консолидираната печалба след облагане на унгарската банкова група ОТР, притежаваща в България Банка ДСК, за първото тримесечие на годината е достигнала 50.5 млрд. унгарски форинта (около 20 млн. евро), става ясно от публикувания на борсата в Будапеща предварителен отчет. Това означава, че в сравнение с четвъртото тримесечие на миналата година печалбата на групата е нараснала с 25%. На годишна база (т.е. в сравнение с първите три месеца на 2006 г.) увеличението на финансовия резултат е 9.4%.
Отчетът отделя особено внимание на Банка ДСК, чиято нетна печалба се е увеличила с 8.4% в сравнение със същия период на миналата година. Според агенция „AFX интернешънъл" резултатите на българския филиал са по-ниски от очакваните.
Също на годишна база портфейлът на потребителските кредити на Банка ДСК е нараснал с 3.5%, които представляват над 70% от всички заеми. Увеличението в броя на издадените дебитни карти е почти 5% на годишна база и техният брой към края на март е надхвърлил 1.2 млн., посочват още от ОТР.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon