новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Петокласници от Люлин гостуваха на Банка ДСК в рамките на Европейската седмица на парите

В рамките на Европейската седмица на парите (27-31 март 2017 г.) Банка ДСК организира посещение в банката на учениците от 5 клас на 96-то училище в ж. к. Люлин. С функциите и значението на парите през вековете, с банковото дело, работата и задачите на кредитните институции тийнейджърите бяха запознати от Иван Георгиев, директор на „Организационно развитие и обучение“. За банката и хората в нея разказа Главният изпълнителен директор Виолина Маринова, която покани петокласниците в своя кабинет. Те разгледаха новата сграда на централното управление на Банка ДСК, както и първата постройка на банката, обявена за архитектурен паметник.

Децата участваха активно във викторината за парите и банките, задаваха много въпроси на участниците в срещата и накрая получиха награди за своята активност.
Срещата се проведе като част от инициативите в рамките на Седмицата на парите, която е организирана от Европейската банкова федерация съвместно с Асоциацията на банките в България (АББ) за първи път у нас. Иначе Седмицата на парите се отбелязва за трети пореден път в Европейския съюз с инициативи, насочени главно към финансовата грамотност на младото поколение – ученици и студенти.       

 

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon