новини
Новини и уведомления
News image

Плащаме за GSM заедно с хляба и млякото

Чавдар ЦОЛОВ

От Нова година предплащаме за произволна сума
За да си купим предплатен пакет за джиесема вече не е необходимо да търсим офиса на съответния оператор или негов дистрибутор. След като напълним торбата с хранителни продукти от супермаркета на касата, докато плащаме за тях, можем да предплатим и ваучер за мобилен телефон, научи "Монитор". За целта в търговския обект трябва да има търговски (ПОС) терминал, а ние да платим с карта.
Банка ДСК и МАРТ- България стартираха проект за продажба на ваучери за предплатени стартови пакети на мобилни оператори през системата от ПОС терминали на Банката, разположени в търговски обекти в цялата страна.
ПОС устройствата на Банка ДСК в търговски обекти имат допълнителна функционалност - разпечатване на ваучер. Разпечатката замества скреч-картите, които по принцип издават мобилните оператори.
Не е необходимо да се купуват скреч карта- търговецът пуска заявка през ПОС устройството, и клиентът може да зареди картата си за мобилен оператор с определена стойност. Системата има готовност в бъдеще да приема планираното от българските мобилни оператори зареждане с нефиксирани номинали, както и да обслужва постпейд сметки, т.е да се плаща вече изговорено.
Услугата дава възможност както за разплащане в брой, така и за максимално широк кръг от възможности за плащане с всички дебитни и кредитни банкови карти, издадени в страната и в чужбина. "Плащанията с банкови карти са изключително удобни и за търговците, защото не е необходимо да влагат средства, а администрирането на услугите е напълно автоматизирано", заяви Димитър Манолов, изпълнителен директор на МАРТ.
***
Текст под снимка
През ПОС терминалите на Банка ДСК вече може да се предплащат ваучери за мобилни оператори за 5, 10, 15, 20, 25, 50 и 100 лева.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon