новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Президентът Георги Първанов връчи Почетния знак на държавния глава на Банка ДСК

 
Президентът Георги Първанов връчи Почетния знак на държавния глава на Банка ДСК, предаде репортер на Агенция „Фокус”. На церемония в Гербовата зала на „Дондуков” 2 по повод 60 години от създаването на Банка ДСК държавният глава връчи отличието. Виолина Маринова, председател на Управителния съвет на Банка ДСК и главен изпълнителен директор на Банка ДСК, получава отличието за изключителния принос за развитието и стабилността на банковата система в България, за дългогодишния опит в банковото дело, намерил признание в страната и в чужбина, за особените й заслуги и лично участие в утвърждаването на Банка ДСК, както и по повод 60-ата годишнина на банката.
Д-р Шандор Чани, председател на Надзорния съвет и главен изпълнителен директор на Банка ОТП получава отличието за изключителния принос при преобразуването на Банка ДСК след приватизацията й от Банка ОТП, за особените заслуги в доброто ръководство и финансовите успехи на Банка ДСК и във връзка с 60-ата годишнина на Банка ДСК.
Президентът Георги Първанов посочи, че през 1951 г. е създадена Държавна спестовна каса, която е успяла да осъществи една много успешна трансформационна програма, превръщайки се от държавна в отлично функционираща и ефективна частна банка. Тя обслужва над 3 млн. клиенти и достига на практика почти до всяко българско семейство. Банка ДСК предоставя съвременни модели на корпоративно банкиране и на подпомагане на бизнеса на малките, средните и микро предприятия. Тя е една от най-ценните търговски марки и най-разпознаваемата банкова марка. Банката е носител на множество награди. „Безспорно големите успехи на банката се дължат на високия професионализъм на всички ръководители и управителни тела и особено на настоящото ръководство”, каза Първанов. Той посочи, че съществена роля за тези успехи има и общото състояние на банковата система. „Въпреки кризата банковата система в страната остана стабилна. Банковият сектор в България остана един от малкото в ЕС, който нямаше нужда да бъде спасяван с парите на данъкоплатците”, заяви Първанов. Той посочи, че българската банкова система стои над средните нива в ЕС.
Виолина Маринова посочи, че днес банката е модерна, има най-голямата клонова мрежа и най-голямата клиентска маса в България. „Това за нас е една отговорност и винаги ще се стараем да бъдем стабилни, каквито сме, защото ние работим за стабилността на банковата система, в която никой не се съмнява”, каза Маринова.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon