новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Реновираната сграда на ЦУ на Банка ДСК отличена с награда

На 12 декември тази година национален конкурс „Сграда на годината” направи преглед на тенденциите в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата и отличи за единайсета поредна година най-добрите постижения.
На официалната церемония в Кемпински хотел Зографски, София, Банка ДСК бе удостоена със специална награда за сградата на Централното си  управление за реставрация и адаптация на архитектурен паметник на културата за съвременни функции в категория „Корпоративни и административни сгради”.
От името на инвеститора Банка ДСК наградата получи главният изпълнителен директор на Банката Виолина Маринова, а от името на изпълнителя наградата прие ръководителят на  унгарския проектантски екип  арх.  Крищоф Гьобьойьош.
 „Сградата на ул. «Московска» №19 е  истинско архитектурно бижу, и да полагаш грижи за нейното запазване и поддържане в отличен вид e не само задължение на стопанин, но и отговорност към облагородяване на градската среда”, заяви г-жа Маринова. Банка ДСК инвестира и в други паметници на културата - сградата на финансов център Русе, намираща се на ул. «Александровска» № 4,  е също архитектурен шедьовър. Инвестицията ни в консервацията  и реставрацията на една от най-красивите сгради не само в София, но и в цяла България, има и несъмнено социално значение. Тя е израз на политиката на корпоративна социална отговорност, която Банката провежда от година, а в случая и на ангажираността ни към  опазването на паметниците на материалната култура в страната.
Победителите по отделните категории, както и носителят на приза "Сграда на годината", се определят от 26-членното жури от изявени български и международни професионалисти в областта на архитектурата, инвестициите, градоустройството, консултантските услуги и бизнес средите.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon