новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Силните отчети на ОТР Bank заради дейността й у нас

Печалбата на унгарската ОТР Bank се е повишила с 52% благодарение покупката на ДСК у нас. Нетната печалба на финансовата институция достига 193.6млн. USD/40.9 млрдl. форинта/, което се равнява на 155 форинта на акция.
Регистрираният ръст на печалбата от 4.7% е най-значимият от 2004 г. насам, показва статистиката. Най-голям принос за тези положителни резултати има представителството на банката у нас. Изпълнителният директор Шандор Чани подчерта ключовото място на ДСК в международната мрежа на банката. Дейността на ОТР Bank в чужбина е много по-успешна, отколкото в родната Унгария, защото там конкуренцията на австрийските банки е много ожесточена. Новината за рекордната печалба вдъхнови поскъпването на книжата на банката по време на вчерашната сесия на борсата в Будапеща. Книжата се качиха с 1% до 7.615 форинта. През годината стойността им се е повишила с 10% в сравнение с 2004 г., когато са поскъпнали с 8.5%.
От ОТР очакват нетният им приход да се покачи с 16.6% през тази година, достигайки 184.7 млрд. форинта. Според прогнозите нетната печалба ще скочи с 9.4% до 325 млрд. форинта.
У нас банка ДСК е и лидер в потребителското кредитиране с най-голям портфейл - 1.752 млрд. лв. Това е традиционно силен за банката сегмент. В последната година все повече кредитни институции се ориентираха към активно развитие на банкиране на дребно.

 

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon