новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Срещата на инвеститорите на ОТР тази година ще е в България


Тази година срещата на инвеститорите на унгарската банка OTP, собственик на българската Банка ДСК, ще се проведе в България, вместо в Будапеща, както обикновено. Времето на срещата също се променя – през есента, вместо през пролетта. Това съобщи унгарското издание portfolio.hu, цитирайки ръководството на банката.
От OTP не уточняват причината за преместването на срещата на инвеститорите, но се предполага, че то се дължи на очакванията ръстът на групата да се генерира основно от подразделенията й в чужбина. Мениджмънтът на ОТР винаги е коментирал Банка ДСК като една от най-успешните си инвестиции извън Унгария.
По данни на portfolio.hu печалбата след облагане с данъци на Група ДСК за 2007 се увеличава с 21 на сто на годишна база до 26,5 млрд. форинта (196,3 млн. лв.). По данни на Българска народна банка печалбата на Банка ДСК за 2007 пада с 0,6 на сто до 185,49 млн. лв., а активите й нарастват с 29,5 на сто до 7,85 млрд. лв.
За 2008 от OTP Bank разчитат на ръст от над 10% на печалбата след данъци. Ръководството на банката очаква през настоящата година една трета от резултата й да дойде от дъщерните дружества в чужбина.
Прогнозира се печалбата след данъци на руската Инвестсбербанк да нарасне с около 50%, тази на ОТР Украйна – с 30 на сто, а на Група ДСК – ръстът да се забави спрямо отчетените за 2007 21 на сто, казват от OTP, цитирани от portfolio.hu.

 

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon