новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Стана известна пиесата-победител в конкурса на Театър „София“, подкрепен от Банка ДСК за трета поредна година

“Ние сме вечни“ от Кирил Буховски е пиесата-победител в третото издание на конкурса на Театър „София“ за съвременна българска пиеса, осъществен за трети път с подкрепата на Банка ДСК. Проблемите на младите хора на кръстопът -  това е темата на пиесата, в която  героите са трима мъже и три жени. Какво се случва с младежите след завършването на гимназия, изправени пред въпроса кое е по-достойно - да останат или да заминат, какви са перспективите тук и на ново, непознато място – това са част от въпросите, поставени от текста. Победителят в конкурса Кирил Буховски получава наградата на името на Театър "София", а пиесата му ще бъде поставена на сцената на театъра.
Участвалите в третото издание на конкурса 73 пиеси по традиция бяха оценени от експертно жури в състав: председател  - Ириней Константинов, директор на Театър „София“  и членове - Богдана Костуркова, драматург в Театър "София", проф. Васил Стефанов – театровед, Камелия Величкова - представител на Банка ДСК, Недялко Делчев - режисьор от Театър "София". На вниманието на театъра остават още четири пиеси на млади български автори, които Театър "София" има готовност да издаде в сборник за разпространение в театралната мрежа.
Припомняме, че пиесите-победители в първото („Гъдулката гори“ от Райко Байчев“) и второто („Покана за вечеря“ от Оля Стоянова) издание на конкурса бяха реализирани на сцената на Театър „София“.
Продължаващото вече четвърта година сътрудничество между Банка ДСК и Театър „София“  в подкрепа на българския театър и младите български драматурзи  е пример за устойчив модел на социално отговорното поведение на банковата  институция.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon