новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Съвместна дарителска инициатива на Банка ДСК и фондация „Заедно в час”

 
От 17 май започва съвместната дарителска инициатива на Банка ДСК и фондация „Заедно в час”. Заедно в час” е неправителствена организация, чиято цел е всяко дете в България да има достъп до качествено образование, независимо къде живее и какви са финансовите възможности на родителите му; част е от международната мрежа Teach For All, която успешно работи за подобряване на достъпа до качествено образование в 20 страни на 5 континента. 
Кампанията е насочена към набиране на подкрепа за работата на  учителя на “Заедно в час”  Радина Маринчева, която преподава икономически дисциплини в Професионалната гимназия по туризъм в гр. Самоков. За деветте месеца, през които Радина работи с учениците, те започват да постигат значими резултати както в академичните си постижения, така и в поредицата нови и привлекателни извънкласни занимания, които тя организира.
Напредъкът в учениците е видим – шестима от тях участват в националната инициатива „Мениджър за един ден”; ученическата фирма The Dream Communications Group организира поредица събития, като предстоящи са футболен турнир и модно арт шоу в началото на месец юни. Учебните им резултати са наистина впечатляващи – големите ученици успешно решават задачи на ниво студенти първа година, справят с бизнес казуси, организират дискусии, а резултатите от  началото на учебната година се повишават от 25 - 35 % до 75 – 95% среден резултат на класовете към края. Благодарение на нея, училището ѝ кандидатства със седем проекта за финансиране по национални и европейски програми, чрез които да се предоставят още допълнителни възможности пред учениците.
Банка ДСК високо цени и подкрепя работата на Радина и успеха на нейните ученици, защото вярва, че това е единственият начин да се обучат и подготвят успешни бъдещи кадри. Колкото по-рано се предоставят отлични възможности пред учениците, толкова по-мотивирани и способни ще са. Банка ДСК подкрепя мисията на “Заедно в час”, че един ден всяко дете в България трябва да има еднакъв достъп до качествено образование. Заради това банката избра да подкрепи работата на един конкретен учител и даде видимост на успехите, които постига като участник в програмата „Заедно в час”. Радина е човек, който вече е показал на училищната и местна общност, че може да се постигат високи и смислени постижения с учениците и по този начин да се разширяват техните хоризонти.
Подкрепете инициативата и вие чрез дарение през портала за онлайн банкиране на Банка ДСК и научете повече за „Заедно в час” на vchas.zadrujno.bg и www.zaednovchas.bg

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon