новини
Новини и уведомления
News image

Уведомление на Борика до картодържателите

ВАЖНО ! БОРИКА УВЕДОМЯВА КАРТОДЪРЖАТЕЛИТЕ, клиенти на местни банки, че има информация за получени фалшиви съобщения по електронната поща, които претендират да са изпратени от БОРИКА, с които се изискват данни на картодържатели, включващи: име на картодържателя, ПИН код, ЕГН, номер на карта и други лични данни, свързани с картодържателя и картата. 
БОРИКА също иска да уведоми картодържателите, че по никакъв повод такива данни не се изискват по този начин от банката-издател или от БОРИКА и в тази връзка напомня и предупреждава картодържателите да не предоставят такива данни при никакви обстоятелства, дори ако данните се изискват чрез Интернет сайт, който съдържа логото или наподобява оригиналния сайт на БОРИКА или на банка.  

Така изглежда фалшивото съобщение:
 

Съобщение от БОРИКА (Банкова Организация за Разплащания с Използване на Карти)

Уведомление №18-307/A - до засегнати клиенти, притежаващи дебитни и кредитни карти, издадени от български или международни банки, използвани на територията на Република България.

Уважаеми Г-не / Г-жо,

Получавате това съобщение най-вероятно поради това, че Ваши банкови карти са попаднали в зоната на наскоро проведена профилактика по комуникационните и съхранителни мрежи на БОРИКА, по които се извършват всички картови операции на територията на страната.

В тази връзка, има голяма вероятност данни за Ваши банкови карти да са непълни или изцяло липсващи от нашата система.

За да избегне евентуални проблеми за своите клиенти, БОРИКА провежда акция по информиране за възникналия проблем и събиране на липсващата банкова информация.

В случай, че не получим отговор от Вас в рамките на 2 работни дни (вкл. Събота и Неделя без официалните празници), наш служител ще се свърже с Вас и ще Ви уреди посещение в най-близкия клон на банката-издател на засегнатата карта за лично сравняване на данните.

За улеснение на засегнатите клиенти, беше създадена страница в сайта на БОРИКА, на която в рамките на няколко минути можете да приключите процеса на попълване на личните Ви данни в системата, и да си спестите неудобството от лично посещение на банков клон, където служител да извърши операцията вместо Вас.

Ако изберете да приключите попълването на данните чрез сайта на БОРИКА, се уверете, че попълвате коректно всички полета във формата, и натиснете бутона "Изпрати", като повторите целия процес отначало за всяка различна карта, която притежавате. Ще получите писмо, когато сме сравнили данните Ви успешно и процедурата е приключена за Вашия конкретен случай.

Вие можете да продължите да използвате Вашите банкови карти както обикновено. Възможния проблем засяга единствено регистрите на банката-издател и по никакъв начин не може да попречи на нормалното функциониране на Вашите карти!

Можете да получите достъп до страницата за въвеждане на данни и оттук:
БОРИКА - Въвеждане на данни

Молим да приемете нашите извинения за причиненото неудобство.

С уважение,
екипа на БОРИКА
(Банкова Организация за Разплащания с Използване на Карти)


 

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon