новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Унгарската банка ОТP купи Инвестербанк

Унгарската банка ОТP купи Инвестербанк за 373 млн. евро
Най-голямата по пазарна стойност унгарска банка ОТP, собственик и на Банка ДСК, навлезе решително на руския пазар, след като в придоби 96.4% дял от руската Инвестербанк и едновременно с това обяви, че търси разширение на присъствието си в Украйна. Намеренията на банката за експанзия в Русия и Украйна бяха оповестени от президента на ОТР Шандор Чани, цитиран от Ройтерс.
"В момента преговаряме за купуването и на втора банка в Украйна", е казал Чани пред репортери в Москва при обявяването на детайлите около покупката на Инвестербанк. Съвсем скоро, в края на юни, OTP навлезе в Украйна чрез купуването на местния филиал на Райфайзенбанк. Сделката, оценена на 650 млн. евро, явно няма да остане единствената придобивка на OTP в страната, прогнозират анализатори.
Стъпка от възприетата от OTP стратегия на разширение на присъствието в района на Централна и Източна Европа е и вече финализираната сделка в Русия за придобиването на Инвестербанк. За почти цялата институция OТР се е съгласила да плати 373 млн. евро. Споразумението между унгарците и Инвестербанк предвижда 90 на сто от сумата да бъде изплатена при получаване на всички необходими разрешителни от страна на регулаторните органи в Русия, което се очаква да стане през есента. Останалите 10% ще са под формата на едногодишен гаранционен фонд. От ръководството на унгарската банка определят договорената цена като разумна и съответстваща на текущото състояние на Инвестербанк.

 

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon