новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

Фондовете на ДСК Управление на активи се котират на Bloomberg

Чуждите инвеститори с по-лесен достъп до нашите фондове
Нетните активи на трите фонда на ДСК Управление на активи бележат ръст от 106.64% близо за месец. Добрите резултати се дължат на активната рекламна кампания в медиите, както и на увеличението на доходността, която предлагаме, коментира за в. Пари изпълнителният директор на управляващото дружество Петко Кръстев.
Фокус
Вече седмица фондовете на ДСК Управление на активи се котират и на информационната платформа Bloomberg, допълни Кръстев. Тикерите на фондовете са, както следва: DSKSTND BU за ДСК Стандарт, DSKBALB BU за ДСК Баланс и DSKGROW BU за ДСК Растеж.
Така чрез информационната база на Bloomberg всички данни от създаването на фондовете вече са достъпни за чуждестранните инвеститори, подчерта той. Играчите могат да се информират както за обема на нетните активи, така и за доходността на фондовете.
Темп на растеж
За периода от 30 септември нетните активи на трите фонда са нараснали с 14.15 млн. лв. до 27.42 млн. лв. ДСК Баланс е привлякъл най-много нови инвеститори през периода, след като нетните му активи се удвоили от 6 млн. лв. до 12.6 млн. лв. Доходността, която предлага фондът, е 17.96% от началото на годината.
Най-висока доходност от 23.66% има високорисковият фонд Растеж, който се нарежда на второ място по ръст на нетните активи. За по-малко от месец те са се увеличили с 5.5 млн. лв., от 5.4 млн. до 10.9 млн. лв.
Фондът в облигации ДСК Стандарт, с доходност от началото на годината 4.19%, е привлякъл нетни активи близо от 2 млн. лв., достигайки общо 3.8 млн. лв.
Очаквания
Пазарът на колективни инвестиционни схеми и инвестиционни дружества бележи силен ръст от началото на годината, достигайки 186. 812 млн. лв. За сравнение общата сума на активите на целия сегмент бе около 88.555 млн. лв. в края на миналата година.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon