новини
Новини и уведомления
News image

“ДСК Взаимни фондове” рекордьор по активи за 2007 г.

Към края на 2007 г. “ДСК Управление на активи” е на първо място на българския пазар по активи на управляваните взаимни фондове ¬ близо 130 милиона лева, съобщиха от дружеството, управлявано от Петко Кръстев. Дружеството се изкачи в класацията по пазарен дял от трета позиция към края на 2006 г. до първо място в края на 2007 г. Темпът на нарастване на активите на “ДСК Взаимни фондове” за същия период изпреварва значително средния за сектора.
“ДСК Растеж” е най-големият договорен фонд на нашия пазар към края на годината, както в своя рисков профил, така и сред останалите взаимни фондове. В класацията по активи при балансираните договорни фондове втора позиция заема фонд от фамилията “ДСК Взаимни фондове” ¬ “ДСК Баланс”, който приключи миналата година с 46 млн. лв. активи. Третият фонд от фамилията ¬ “ДСК Стандарт”, също е на второ място по активи при нискорисковите колективни инвестиционни схеми.
“ДСК Управление на активи” АД бе учредено в самия край на 2004 г. Акционери в дружеството са “Банка ДСК” ЕАД с 66% и ОТП Фонд Мениджмънт с 34%.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon