новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

11-те финалисти за „Мениджър на годината" с техните идеи за модерно образование

"Нашето образование е микс от постулати на миналото, шаблонно наложени модели от западната образователна система и несполучливи нашенски експерименти." "Отделните откъслечни, инцидентни промени са просто кръпки, които загрозяват и без това олющената фасада на българското образование."
Това не са постове от форумите, а реплики на едни от най-добрите мениджъри на България - финалистите в конкурса "Мениджър на годината". Той се провежда за четвърта поредна година и се организира от списание " Мениджър". Медийни партньори са вестниците „24 часа" и „Труд". Мениджърите споделят вижданията си по въпроса "Какво трябва да се промени в българското образование". От страстта, с която говорят, личи колко много бъдещето на бизнеса зависи от кадрите.

***
Виолина Маринова, председател на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК:Българското образование от години страда от това, че не се съотнася с практиката, с живия живот, с промените, които непрекъснато се случват. Нашите деца са затрупани с информация, която се оказва остаряла и ненужна. Училището е за това - да ни научи да учим. Човек се обучава на знания и умения през целия си живот и училището е необходимо да му даде подход и механизъм за усвояване на информация.
***

Материалът е публикуван със съкращения

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon