новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

OTP отчете силни финансови резултати

Най-голямата унгарска банка ОТР, собственик на българската "Банка ДСК" отчете повишение на финансовите резултати за изминалото трето тримесечие, съобщиха от компанията.
OTP Group постигна рекордна консолидирана печалба след данъци в размер на 53,6 млрд. форинта / 206.2 млн. евро/, което надвишава резултата от съответния период на 2005 г. с 30,8%, се казва в съобщението на банката.
Унгарската банка изтъква, че отново най-значителен е приносът на "Банка ДСК" към общите положителни резултати на групата. Печалбата след данъци на "Банка ДСК" възлиза на 5,6 млрд. форинта и бележи ръст от 45,9% на годишна база.
Според OTP българската финансова институция е успяла не само да задържи, но дори и да засили своята водеща позиция на банковия пазар в България.
В унгарския банков сектор се наблюдава повишаване на обема на кредити за граждани, и нарастване на дела на заемите за жилища в чуждестранна валута. Групата OTP бележи ръст от около 3% при кредитирането на физически лица, и над 10% при жилищните кредити.
Ръководството на банката потвърди прогнозата си за печалба за цялата настояща година в размер между 184-185 млрд. форинта.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon