новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

OTP: Стабилността ни изобщо не стои под въпрос

Стабилността на унгарската банка OTP, която е собственик на Банка ДСК, изобщо не стои под въпрос, защото се основава на почти шест десетилетия балансирана дейност, на нейната финансова мощ и независимост, съобщи ДСК по повод появилите се публикации в редица български медии, че OTP се намира в „режим на оцеляване“.
Според Банка ДСК става въпрос за неточно тълкуване на термина „режим на оцеляване“.
OTP нито се притежава от чуждестранна банка, уязвима от кризата на банковите пазари в Западна Европа, нито е свързана с борещите се сега с кризата банки в Западна Европа и САЩ, се казва още в съобщението.
Унгарската банка провежда последователна и проактивна бизнес политика. „Тя ни подготви навреме за смущенията и бурите, които започнаха миналата година на финансовите пазари по света, и продължи да укрепва своето капиталово обезпечение, което по международни стандарти е изключително добро. Натрупаният ликвиден излишък гарантира, че отражението на един потенциално по-дълъг период на негативни процеси по международните финансови пазари ще бъде разумно управлявано“, казват от ДСК.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon