новини
Новини и известия

Актуална информация за нашите продукти и услуги

OTP стъпи на пазара в Черна гора

Унгарската финансова институция OTP Bank купува Черногорска комерсиална банка, предадоха европейските агенции. За 100% от акциите на трезора, унгарците ще заплатят 105 млн. евро.
Цената, която OTP предлага е определена като една трета от активите на черногорската банка, които в края на миналата година възлизат на 303 млн. евро. Черногорската комерсиална банка се смята за най-силната финансова институция в страната и има над 30 клона и повече от 140 000 клиенти. Трезорът е създаден преди 9 години.
С тази стъпка, унгарската OTP продължава експанзията си в Централна и Източна Европа, а наскоро се появи информация, че има апетити и към българската ДЗИ Банк, както и към украинската Tas.
През май 2003 г.OTP закупи 100% от капитала на Банка ДСК за 311 млн. евро. Унгарската финансова институция притежава още сръбската Нишка Банка, словашката OBS, РоБанк в Румъния, хърватската Нова Банка, украинската Raiffeisenbank и руската Инвестсбербанк. Към момента OTP е в процес на преговори по закупуването на румънската банка CEC.

Още новини

Свържете се с нас

Call center Call center

Обратна връзка

Ние ще се свържем с теб

010 010

Анкета

За оценки и препоръки

012 012

Намерете ни

Вижте нашата мрежа от офиси и банкомати

chatbot icon